Eva Sophia – Yoga, Meditatie & Stressreductie

Yogastijlen

Al onderstaande yogavormen kunnen gegeven worden als wekelijkse lessen, korte cursussen, workshops, als bedrijfsyoga, op eigen locatie of uw locatie. 

Voor alle mogelijkheden, overleg, vragen of een op maat gemaakt aanbod kun je contact opnemen

Slow Flow Vinyasa Yoga

Slow Flow is een dynamische vorm van yoga, waarbij de houdingen elkaar in een flow opvolgen. Hierbij gebruikmakend van het ritme van je ademhaling. Maar zoals de naam al doet vermoeden: in een rustig tempo. Vergis je niet; rustig betekent iets anders dan licht. Ja, je hebt iets langer de tijd om in de houding te komen, maar je houdt hem ook langer vast. 

Je werkt onder andere aan kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen. 

Slow Flow Vinyasa Hond
Restorative Yoga Instant Maui

Restorative yoga

De letterlijke vertaling van restorative is herstellend. Bij deze vorm van yoga draait het compleet om ontspanning, ontspanning van je lichaam. Om het zelfherstellend vermogen van je lichaam aan te spreken. 

Belangrijk bij de houdingen is de ondersteuning. Deze vorm van yoga vraagt om heel veel props. Dekens, kussens, riemen, blokken, bolsters, oogmaskers, alles wat je kunt vinden eigenlijk. Alles om er voor te zorgen dat je lichaam zich helemaal kan ontspannen, en overgeven aan de houdingen. De duur van de houdingen varieert van een paar tot wel 20 minuten. 

Voor iedereen goed om af en toe te ontspannen, maar ook zeer geschikt bij blessures en burn-out klachten.

iRest Yoga Nidra/ Yoga Nidra

Yoga Nidra richt zich ook op ontspanning, maar dan vooral gericht op je hoofd. Even de stroom aan gedachten tot rust brengen. Door ontspannen te liggen of zitten en je helemaal te concentreren op de stem die je door een gestructureerde meditatie leidt. Doordat je gehoor geprikkeld blijft val je (meestal) niet helemaal in slaap, maar je lichaam komt wel in een soortgelijke stand. 

iRest is een specifieke vorm van Yoga Nidra, en is wetenschappelijk onderbouwd. Het kan gezondheid en genezing verbeteren bij vele mensen; waaronder mensen die last hebben van PTSS, chronische pijn, slaapproblemen, stress, depressie en angsten.

Restorative Yoga Savasana
Yin Yoga Legs up the Wall

Yin Yoga

Yin Yoga is een vorm van yoga die werkt op het bindweefsel. Dit doe je door je spieren zoveel mogelijk te ontspannen in houdingen. Bindweefsel is heel stug, en in eerste instantie zul je toch je spieren aanspannen in een houding. Daarom worden de houdingen ook 3 tot 5 minuten vastgehouden, om je hier ruim de tijd en gelegenheid voor te geven. Binnen de Yin Yoga wordt weinig gebruik gemaakt van staande houdingen, maar veelal van zittende en liggende houdingen.